Fostul secretar de stat în Ministerul Economiei, Viorel Palașcă, a făcut dezvăluiri în emisiunea „Realitatea Zilei”. Extinderea rețelei de gaze în tot municipiul Drobeta Turnu Severin trebuia finalizată încă din anul 2014, dar s-a tergiversat nepermis de mult. Tot atunci trebuiau să aibă gaze și localitățile Butoiești și Strehaia. Așa spunea contractul. În momentul de față doar 10 la sută din oraș este racordat. Fostul deputat Viorel Palașcă a detaliat, în emisiunea „Realitatea zilei”, tot ce trebuiau să facă actualii parlamentari PENTRU A AJUTA AUTORITĂȚILE LOCALE ÎN PROBLEMA CĂLDURII.


Fostul deputat și secretar de stat în Ministerul Economiei, Viorel Palașcă, a dezvăluit, în cadrul emisiunii „Realitatea zilei”, difuzată de postul de televiziune Tele 2 Drobeta, faptul că încă din anul 2014 ar fi trebuit să avem gaze în tot orașul. Mai mult, la aceeași magistrală de gaze trebuiau complet racordate comunele Butoiești, Prunișor, Tîmna și Șimian, dar și orașul Strehaia. În calitatea pe care o avea în anul 2008, Viorel Palașcă chiar a semnat un act adițional și, o perioadă, s-a ocupat de supravegherea contractului. De ce nu s-a întâmplat așa? De ce ne chinuim și azi cu un sitem centralizat de termoficare, în care pierderile sunt de 50 la sută? Sunt întrebări la care mulți ar trebui să ne răspundă, dar tac mâlc. Doar 10 la sută din municipiu este racordat în acest moment la rețeaua de gaze, lucrările de extindere evoluează, dar tot în pași de melc, iar firma deține exclusivitate asupra lucrărilor. În acest ritm este greu de crezut că vom avea prea curând gazul în case și vom putea să uităm de coșmarul încălzirii centralizate.

DE CE MAI AVEM PARLAMENTARI?

De ce mai avem parlamentari? Aceasta este întrebarea care macină, în ultima vreme, întreaga populație a municipiului nostru. Și asta pentru că municipalitatea a fost mereu lăsată singură în brațe cu cea mai mare și mai gravă dintre problemele acestui municipiu, problema asigurării confortului termic. Fostul deputat Viorel Palașcă a detaliat, în emisiunea „Realitatea zilei”, tot ce trebuiau să facă actualii parlamentari.

Cu patru parlamentari PSD și unul ALDE, actuala putere l-a lăsat pe primarul Marius Screciu să se descurce singur în ceea ce privește asigurarea confortului termic al populației municipiului reședință de județ. Nicio interpelare, nicio declarație politică, niciun sprijin, oricât de mic, de la parlamentari ce au fost trimis în cel mai înalt for legislativ al țării și sunt plătiți gras din banii noștri. Unii nu au nicio treabă, alții fac declarații politice aiuristice, iar alții ridică din umeri. Primarul se luptă singur cu un coșmar îngrozitor, iar municipalitatea cheltuie bani de la investiții. Parlamentarii cu mai multă experiență spun că dacă era mai multă preocupare, situația era cu totul alta. Interpelările sunt cheia rezolvării problemelor de acest fel, spune fostul deputat Viorel Palașcă.

După două mandate de deputat, acesta este sfatul lui Viorel Palașcă. Este un sfat pe care parlamentarii de astăzi ar fi trebuit să îl ia cu seriozitate în considerare, dar nu au făcut-o. Cu excepția lui Virgil Popescu, ceilalți 5 parlamentari au dispărut din peisaj sau, cel mult, au apărut doar pentru a se face de râs sau pentru a se preocupa de alte probleme.

Urmăriți prima parte a emisiunii, cea în care Viorel Palașcă face declarațiile de mai sus, deasupra articolului. Partea a doua a emisiunii poate fi accesată, apăsând pe link-ul de mai jos:

Emisiune cu Viorel Palașcă, partea a II-a

Citit 2939 ori Ultima modificare Joi, 22 Martie 2018 17:27
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…