Se încheie încă un sezon de coșmar pentru municipalitatea din Severin, după o iarnă în care asigurarea agentului termic a fost o adevărată aventură. De mai multe ori ne-am aflat la un pas de a rămâne cu caloriferele reci, iar salvarea a venit în ultima clipă. Peste 63 de milioane de lei s-au cheltuit pentru confortul termic al severinenilor, iar sezonul rece a lăsat în urmă și datorii imense. Administrația locală așteaptă cu îngrijorare viitorul sezon rece, chiar dacă se creionează câteva scenarii optimiste.

De la intrarea în faliment a RAAN și oprirea termocentralei, asigurarea agentului termic a devenit la Severin o aventură înspăimântătoare. Două cazane închiriate de la defuncta regie nucleară, sute de tone de păcură folosite drept combustibil, datorii imense și rugăminți repetate la Guvernul României, sunt doar câteva din provocările majore ale sezonului de iarnă la Severin. De fapt, venirea iernii peste municipiul nostru nu mai este de multă vreme o bucurie, ci un motiv de spaimă atât pentru autoritățuile locale, cât și pentru populație. Potrivit ultimelor centralizări de la SPAET, peste 63 de milioane de lei s-au cheltuit cu încălzirea, în timp ce de la populație, agenții economici și instituțiile publice nu s-au încasat decât 52 la sută din cuantumul facturilor emise.

De la un astfel de coșmar, SPAET trece la altul, odată cu venirea sezonului cald. Vor trebui căutate soluții noi de optimizare a încasărilor de la populație, dar și de reducere a cheltuielor. De asemenea, municipalitatea caută soluții de realizarea a unei surse proprii de încălzire sau, cel puțin, de trecere a cazanelor de la halânga, în proprietatea Primăriei.

Concomitent, municipalitatea mai caută și alte soluții salvatoare, perecum extinderea rețelei de gaze, găsirea unor investitori serioși pentru construcția unei centrale, dar și alte soluții optime. Dacă nici în ceasul al doisprezecelea nu se va face nimic, la iarnă vom da din nou din colț în colț și vom sta din nou cu mâna întinsă la Guvernul României.

Citit 3961 ori Ultima modificare Joi, 08 Martie 2018 15:25
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…