Imprimă această pagină

S-a intrat în linie dreaptă pentru înființarea unei filiale a Muzeului Regiunii Porților de Fier în municipiul Orșova. După demersuri zbuciumate, care au durat aproape doi ani, inițiativa înființării acestei filiale prinde contur. Managerul Muzeului Regiunii Porților de Fier, Doinița Chircu, spune că până la 1 iunie muzeul va fi deschis. Primarul Orșovei a declarat că sprijină proiectul și va da toate avizele necesare în cel mai scurt timp.


O inițiativă, pornită în urmă cu aproape doi ani de zile, de actualul manager al Muzeului Regiunii Porților de Fier, Doinița Mariana Chircu, prinde contur la Orșova. Până la 1 iunie 2017, aici va fi deschisă o filială a Muzeului Regiunii Porților de Fier, care va avea trei secții. Hotărârea de atribuire a unui spațiu a fost luată pe 10 noiembrie 2016, printr-o hotărâre a Consiliului Local Orșova, dar abia acum va fi pusă în aplicare de primarul Orșovei, Marius Stoica. Vor fi create șase locuri de muncă, iar toate costurile angajate vor fi în sarcina Consiliului Județean Mehedinți. Muzeul de la Orșova va avea trei secții: Arheologie – Istorie, Științele Naturii, Etnografie și Artă Populară.

Managerul Muzeului Regiunii Porților de Fier, Doinița Mariana Chircu, spune că realizarea unei filiale a muzeului la Orșova este un obiectiv al proiectului său de management, care urmărește extinderea rețelei muzeale în județul Mehedinți. Deschiderea filialei este considerată o prioritate pentru Orșova, deoarece este un oraș ce trebuie să devină un important punct de atracție turistică pe harta Europei. Muzeul încă nu a primit spațiu până acum, dar se așteaptă ca primarul să dea acest spațiu printr-un proces verbal de predare primire. De aici înainte, Consiliul Județean va susține financiar proiectul și se va trece la amenajarea filialei muzeale. Chircu spune că filiala ar putea fi deschisă pe data de 1 iunie 2017.

După trei luni de la ședința de consiliu in care a fost aprobată atribuirea spațiului, primarul Orșovei, Marius Stoica, a devenit interesat de punerea în aplicare a deciziei și spune că în cel mai scurt timp va acorda spațiul și va face tot ceea ce trebuie pentru înființarea filiale muzeale, ba chiar felicită inițiatorul proiectului, pe doamna Doinița Chircu.

Istoria inițiativei se leagă implacabil de luna iunie. În iunie 2015, Doinița Mariana Chircu, înaintează Consiliului Local de la acea vreme, precum și primarului Ion Manea, propunerea alocării spațiului în care a funcționat Direcția Locală de Impozite și Taxe, pentru ca aici să fie amenajată o secție a Muzeului Regiunii Porților de Fier. Pe data de 5 iunie 2016, Muzeul Regiunii Porților de Fier transmite o notă de fundamentare Consiliului Județean Mehedinți, iar în iunie 2017, vom avea muzeu.

Citit 1832 ori Ultima modificare Marți, 07 Februarie 2017 17:12
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…