ÎN LOC DE PREMII ÎN BANI, STOICA ÎI UMPLE DE „RECUNOȘTINȚĂ” PE OLIMPICI

Incredibil, dar adevărat! Primarul Orșovei, Marius Stoica, face ce face și șochează mereu! Deși există o Hotărâre a Consiliului Local, în care sunt prevăzute premii în bani în cadrul Programului „Olimpicul Orșovean” și există și sume bugetate pentru aceste premii, primarul Marius Stoica cheamă elevii olimpici în sala de ședințe a Consiliului Local pentru a le da diplome de merit, însoțite de felicitările lui călduroase. Atât merită copiii străluciți ai Orșovei și dascălii lor. Banii de la buget sunt pentru alte servicii!


Ne uităm pe paginile de Facebook ale primarului Marius Stoica și Primăriei Orșova și ne minunăm, crucindu-ne cu ambele mâini. Pe de o parte, observăm cum primarul cheamă elevii olimpici, adevărate excelențe ale orașului pe care îl păstorește și profesorii străluciți, pentru a le oferi diplome! Banale diplome de carton și propriile sale felicitări și considerații. Pe de altă parte, profesori minunați, care i-au premiat pe elevi din banii lor personali, nu îl trag de mânecă pe primar să le spună unde sunt fondurile bugetate pentru copii. Dar bani, domnule primar Stoica? Bani oare nu merită acești copii ce fac cinste cenușiului dumneavoastră municipiu? Peste tot în lumea asta mare, olimpicii primesc premii în bani și onoruri din partea statului sau a instituțiilor statului, indiferent că sunt olimpici la diverse materii școlare sau la diverse sporturi. Oare „orșovenii mei” știu că pentru acești copii frumoși, deștepți și cuminți și pentru profesorii lor minunați, Consiliul Local a votat o Hotărâre prin care să fie premiați cu bani, domnule primar, cu bani! Nu cu cartoane frumos colorate, numite diplome!

Este adevărat că proiectul de hotărâre nu vă aparține, ci îi are ca inițiatori pe cei 8 consilieri ai PNL și PND, dar asta e mai puțin important. Important este că, indiferent dacă proiectul a fost inițiat și aprobat de majoritatea PNL – PND, primarul Orșovei, însuși Stoica Marius Simion, trebuia să în pună în aplicare și să fi venit la o festivitate adevărată la care acești copii olimpici și profesorii lor să primească premiile în bani, prevăzute și bugetate special pentru ei.

Orșoveni, știați ce bani trebuiau să primească copiii dv. minunați de la municipalitate?

Cu siguranță, nu toți „orșovenii mei”, cei care nu mai prididesc în a-l umple de felicitări pe primarul Stoica, pe contul său de Facebook, unde a postat un filmuleț de 1 minut și 35 de secunde, în care le dă copiilor și profesorilor diplome goale, nu toți orșovenii știu că primarul avea bani bugetați și HCL, votate de Consiliul Local, pentru acești olimpici care fac cinste municipiului.

Iată ce spune Hotărârea Consiliului Local nr. 86(27)/2016, pe care primarul încă nu a pus-o în aplicare, probabil de teamă ca banii să fie risipiți pe olimpici, când pot fi dați pe servicii publice:

La articolul 1 se precizează faptul că se acordă diploma cu titlul „OLIMPICUL ORȘOVEAN” tuturor elevilor din instituțiile de învățământ din municipiul Orșova, premiați la olimpiadele județene, naționale și internaționale; La articolul 2 se stipulează faptul că pentru elevii premiați la olimpiadele județene se aprobă acordarea următoarelor premii în bani: pentru premiul I – 800 de lei, pentru premiul al II-lea – 600 de lei, pentru premiul al III-lea – 400 de lei. Potrivit aceluiași articol, profesorii îndrumători sunt recompensați la aceeași valoare: La articolul 3 se stipulează faptul că pentru elevii premiați la olimpiadele naționale și internaționale, premiile acordate atât elevilor cât și profesorilor îndrumători sunt semnificativ mai mari: pentru premiul I – 1.000 de lei, pentru premiul al II-lea – 800 de lei, pentru premiul al III-lea – 600 de lei.

Consilierul municipal Doinița Mariana Chircu a transmis un mesaj primarului Stoica, pe pagina sa de Facebook. Iată mesajul:

https://www.facebook.com/chircudoinita/videos/1330870733611134/

Acțiune eșuată de marketing politic

Pe pagina de Facebook a Primăriei Orșova, dar și pe cea a unui ziar on-line ce aparține consilierului lui Marius Stoica, sunt postate filme și poze, dar și laude. Din textul postat răzbate limpede faptul că acești copii au fost chemați să primească felicitări și diplome, că banii sunt, probabil, pentru altele: „Elevii cu premii la Olimpiadele şcolare şi care au fost pregătiţi de unii dintre cei mai buni profesori, reuşind să facă cunoscut oraşul nostru în toată ţara, au fost astăzi felicitaţi, personal, de către primarul municipiului Orşova, Marius Stoica şi reprezentanţii instituţiei. Pentru că s-au întors de la olimpiadele judeţene şi naţionale cu rezultate foarte bune, primarul Orşovei a ţinut să îşi arate recunoştinţa personal, faţă de aceştia”. Așadar, felicitări și recunoștință, plus „onoarea” de a da mâna cu însuși PRIMARUL. Bani, ioc! Banii sunt bugetați, există temei legal, dar primarul nu pune în aplicare HCL. De ce oare?

Citit 1794 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Decembrie 2016 10:00
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…