Oficiul de Cadastru îi umilește pe consilierii locali din Orșova: „Factorii politici sunt generatori de CORUPȚIE!”

Aventura Consiliului Local Orșova la Spitalul Municipal din localitate s-a terminat prost și umilitor! Consilierii locali, invidioși pe notorietatea publică a managerului Adrian Cican, au desemnat o comisie de control care să verifice activitatea spitalului, precum și legalitatea unor construcții realizate în curtea spitalului. Când au cerut un punct de vedere de la Oficiul de Cadastru, acesta i-a flituit pe consilieri, considerându-i „factori generatori de corupție”. Vezi răspunsul ferm al Biroului de Cadastru!

Consiliul Local Orșova a desemnat o comisie specială care să verifice legalitatea unor construcții din curtea Spitalului Municipal din localitate. Este vorba de complexul modular format din containere preluate de la Rast, unde fuseseră duse în timpul inundațiilor devastatoare din anii trecuți. Complexul arată acum ca o clădire cochetă în care s-au amenajat 3 cabinete medicale și 2 garsoniere dotate ultramodern, destinate medicilor tineri, care vor să vină să lucreze la Spitalului din Orșova. De asemenea, controlul comisiei numite de Consiliul Local a vizat amenajarea unui complex modular de primiri urgențe, folosindu-se de containere modulare și de donații importante pentru aparatura ultramodernă din dotare. Având în vedere că la Orșova avem de a face cu un spital COVID-19, complexul modular, amplasat lângă clădirea spitalului, permite accesul la servicii medicale și pentru pacienții non-Covid.

După ce au atacat în mod bizar Spitalul Municipal, consilierii au aflat că de fapt nu aveau nicio competență de control asupra Spitalului Municipal și că, mai mult, construcțiile ridicate de managerul Adrian Cican erau perfect legale. De asemenea, atunci când au cerut punctul de vedere al Oficiului pentru Cadastru și Publicitate Imobiliară, cu privire la autorizațiile emise de acesta, consilierii au aflat că s-au făcut de râsul lumii. Mai exact, conducerea spitalului era abilitată să ceară autorizații de la Cadastru și nu Consiliul Local. Dar ca umilința să fie dusă până la capăt, în punctul de vedere emis de Biroul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Orșova, consilierii locali sunt efectiv umiliți și flituiți. Mai exact, inspectorul Biroului de Cadastru le explică consilierilor că, de fapt, Consiliul Local este un organism politic care nu are competențe de autorizare și control. Biroul de Cadastru merge chiar mai departe și le explică consilierilor locali că politicul este un factor generator de corupție: „Iar Consiliul Local Orșova, care este o instituție politică, este necesar ca demersurile pe care le face să fie efectuate cu aplicarea și respectarea legii, deoarece factorii politici pot fi cauze generatoare de corupție”.

În replică, într-o ședință de Consiliu Local, consilierii au făcut un scandal monstru și au decis să îl reclame pe inspectorul care le spusese adevărul în față la șefii săi ierarhic superiori. Doar că, din fericire, în România, legea este una singură, iar consilierii locali, oricât de orgolioși ar fi, trebuie să o respecte.

Iată punctul de vedere al Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliară, transmis Consiliului Local Orșova:

Mai jos redăm integral raportul comisiei de control numite de Consiliul Local Orșova:

Citit 1654 ori Ultima modificare Duminică, 25 Iulie 2021 19:46
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…