Martorul lui Stoica se sustrage de la mărturiile în fața instanței de judecată

Penalul Marius Stoica, ales ca primar pentru al doilea mandat, în municipiul Orșova, a fentat din nou justiția, în procesul penal care a ajuns la al nouălea termen. Luni, 7 iunie 2021, a fost deja al nouălea termen de judecată în dosarul în care penalul din fruntea municipiului Orșova o lălăie tot chemând la martori. De această dată, martorul chemat nu s-a prezentat pentru a doua oară, pretinzând, din informațiile noastre, că este bolnav, deși condica de prezență, în posesia căreia am intrat, dovedește că a fost la serviciu. Informația ar putea fi interesantă pentru completul de judecată!

Incredibil, dar adevărat! Un proces penal, în care primarul Orșovei, Marius Stoica, este inculpat pentru șase infracțiuni de fals, uz de fals și delapidare, a ajuns la cel de-al nouălea termen de judecată pentru că penalul are tot interesul să tragă elegant de timp. Ce-i drept, e mai bine în fotoliul de primar decât într-o celulă la pușcărie sau condamnat cu suspendare. Că tot acolo va ajunge într-un final, nu mai avem niciun dubiu, însă distinșii magistrați de la Judecătoria Drobeta Turnu Severin, din completul penal care îl judecă pe inculpat, ar trebui să știe faptul că Stoica Marius Simion propune la martori în neștire doar cu scopul bine premeditat de a trage de timp. Cât de mult? Cât se poate! Mai mult, completul de judecată din procesul penal din dosarul 573/274/2019 ar trebui să știe că sursele noastre au făcut rost de condica de prezență care atestă faptul indubitabil că martorul Popa Ioan Petre, cel care trebuia să fie în fața instanței pentru a depune mărturie, a fost la serviciu și chiar a semnat condica, deși acolo trebuia să scrie, negru pe alb, că este în concediu medical. Asta în cazul în care motivul prezenței este cel legat de boală. Dacă în fața instanței nu s-a depus nicio adeverință medical, iar martorul a lipsit nemotivat, concluzia e una singură: Cum primarul este șeful lui Popa Ioan Petre, acesta fiind consilierul lui personal, înseamnă că primarul i-a dat dispoziție să nu vină, ceea ce ar putea fi mult mai grav.

Concret, la termenul din data de 1 februarie 2021, inculpatul Stoica Marius Simion a solicitat instanței penale să accepte și să citeze încă doi martori, deși toți ceilalți care fuseseră audiați au spus tot ce aveau de spus. Instanța, amabilă din fire, a acceptat cererea inculpatului, iar la termenul din data de 12 aprilie 2021 i-a așteptat la proces pe martorii Raluca Hrelescu și Popa Ioan Petre. Un amănunt extrem de important: doamna martor este secretara primarului inculpat și are la rândul ei un dosar de cercetare penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Orșova, în timp ce martorul Popa Ioan Petre este consilierul personal al primarului inculpat, angajat pe această funcție, ca prin minune sau din coincidență, taman la 1 februarie 2021, atunci când inculpatul l-a propus ca martor. O fi ceva conflict de interese pe aici? Poate află organele abilitate și ne spun și nouă!

Ce să vezi, din motive de „boală și suferință”, la termenul din 12 aprilie 2021, martorul Popa Ioan Petre nu s-a prezentat. A fost prezentă doar martorul Raluca Hrelescu (secretara). Camerele de supraveghere ar putea spune dacă și la acea data boala l-a împiedicat sau nu pe Popa Ioan Petre să vină la serviciu, că la proces știm sigur că nu a fost. Biata instanță ce să facă! A dat un nou termen pe 7 iunie (după două luni!), iar pe 7 iunie 2021, domnul consilier Popa, evident, nu a venit. Așa că, înțelegătoare din fire, instanța a fixat un nou termen, dar taman în luna octombrie, după vacanța judecătorească.

Să ne reamintim faptele

Primarul municipiului Orșova din județul Mehedinți, Marius Stoica, a fost trimis în judecată pentru 6 capete de acuzare: două infracțiuni de delapidare, două de fals și două de uz de fals. Judecătoria Drobeta Turnu Severin a dispus începerea fazei de judecată în dosarul în care primarul Orșovei este acuzat de săvârșirea mai multor infracțiuni. Dosarul vizează modul în care s-au făcut două decontări ale primarului Marius Stoica pentru Orşova – Iaşi și retur (transport şi cazare).

Totul a plecat de la o sesizare formulată pe data de 20 februarie 2018 către Parchetul de pe lângă Judecătoria Orșova de numitul Popa Ioan Petre (martorul de azi!), fostul director al ADPP Orșova, actualmente consilierul primarului, în care se arăta faptul că primarul Stoica Marius Simion ar fi decontat fictiv suma de aproximativ 1.200 de lei, pe baza unor ordine de deplasare false. Parchetul orșovean a înregistrat cauza formând dosarul penal nr. 25/P/2018.

Pe 3 aprilie 2018, un alt denunț, formulat de VASILE NICHESCU, semnala aceleași infracțiuni atașând la dosar și documentele justificative: două ordine de deplasare din 26.06.2017 și 13.12.2017 la Iași, pe baza cărora se decontase carburant și cazare. Parchetul a înregistrat un nou dosar cu numărul 132/P/2018. Ulterior cele două dosare au fost conexate.

Citit 1523 ori Ultima modificare Marți, 29 Iunie 2021 13:15
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…