Penalul STOICA, din nou în fața instanței. Zornăie cătușele!

Cel puțin o dată pe lună primarul penal al Orșovei vine spășit la Tribunal, pentru a da piept cu instanța. Mai e puțin până la pronunțare! Ziua de 7 decembrie 2020 a însemnat, pentru primarul penal al municipiului Orșova, inculpatul Stoica Marius Simion, încă un termen de judecată înainte de sentința finală a Tribunalului Mehedinți, într-un dosar penal cu 6 infracțiuni de fals, uz de fals și delapidare.

Mai erau de audiat trei martori, pentru care instanța a dispus aducerea lor cu mandat. Pe la ora 9:40, penalul și-a parcat Mercedes-ul alb într-o parcare din apropierea Tribunalului și sub adăpostul umbrelei și al măștii de protecție s-a scurs rapid pe ușa principală. Au venit și martorii aduși cu mandat, iar instanța penală mai are doar un amănunt de pus la punct, cazierul. Acesta este și motivul pentru care în dosarul 573/274/2019 s-a mai dat un termen: 1 februarie 2021.

Procesul penal, aflat la un pas de finalizare, în care este judecat primarul inculpat al Orșovei, numitul Stoica Marius Simion, a avut luni, 7 decembrie 2020, un nou termen de judecată în care mai trebuiau audiați trei martori. Este vorba de Costina Blidaru, Areta Tauru și Grecu Ion Lucian (reprezentantul autoservice-ului din Timișoara la care inculpatul Stoica își repara mașina în ziua în care a pretins că se află la Iași). Toți acești martori au primit, practic, un ultimatum din partea instanței de judecată, deoarece magistrații au dispus aducerea lor cu mandat.

După audierea ultimilor trei martori, instanța ar fi trebuit să rămână în pronunțare și, doar că instanța a mai dat un termen, pe data de 1 februarie 2021, pentru a solicita Poliției cazierul judiciar al inculpatului. Termenul anterior a fost pe data de 9 noiembrie 2020, iar la acest termen, principalul martor, adică denunțătorul, cel care l-a dat pe primarul Stoica pe mâna procurorilor, împreună cu cele două ordine de deplasare false, Nichescu Vasile Nelu, a fost adus cu mandat și obligat să depună mărturia finală.

Cum să luăm la mișto instanța de judecată! Doar că, stupoare, denunțătorul, cel care a dat procurorilor ordinele de deplasare incriminate și care a depus mărturie, potrivit rechizitoriului, împotriva primarului Stoica, pare să se eschivat de această dată, încercând să joace la cacealma cu instanța de judecată, atenție, SUB JURĂMÂNT! Unii ar putea chiar să spună că a luat la mișto instanța de judecată pentru că, dincolo de faptul că, brusc, l-a lovit amnezia, a precizat că nu știe exact dacă Stoica a fost sau nu la Iași, ci doar a auzit și el o bârfă în acest sens. Dar pentru a scoate în evidență poziția alunecoasă a martorului, vom face o comparație între ceea ce a declarat procurorilor și ceea ce a declarat judecătorilor.

Citit 1510 ori Ultima modificare Luni, 07 Decembrie 2020 23:17
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…