PRO ROMÂNIA promovează penalii în funcții publice

Ca un adevărat club al penalilor, PRO ROMÂNIA ține morțiș să promoveze în funcții publice, și mai grav în funcții alese pentru administrația locală, persoane cu probleme penale. După deja celebrul caz al candidatului pentru funcția de primar al orașului Baia de Aramă, Mihaela Dunărințu, condamnată la închisoare cu suspendare pentru fraudarea fondurilor europene, la Orșova „PRO PENALII” au pus pe lista de consilieri un profesor trimis în judecată pentru purtare abuzivă față de elevi. Ilie Bănăduc, locul 7 pe lista de candidați pentru Consiliul Local Orșova este inculpat într-un dosar penal cu multe părți vătămate.

PRO ROMÂNIA Mehedinți nu se dezminte de proasta faimă de aspirator de penali. Se pare că, în totalul dispreț al bunelor practici europene, partidul condus de Gherghe și Duicu vor să transforme penalii în primari și consilieri. Un exemplu mai mult decât elocvent, chiar șocant, este cel de pe lista de candidați pentru Consiliul Local Orșova, deschisă de primarul penal Marius Stoica. Pe acestă listă, la locul 7 se află profesorul Ilie Bănăduc, inculpat în dosarul 399/274/2020, aflat pe rolul Judecătoriei Orșova, pentru șapte fapte de purtare abuzivă față de elevi. Nu mai puțin de 8 părți vătămate, elevi ai profesorului inculpat și 16 părți vătămate (părinții acestora) sunt părți în acest dosar penal.

Pe data de 3 august 2020, completul de judecată a admis fondul cauzei, formulând următoarea soluție: „În temeiul art. 346 alin. (1) Cod procedură penală, constată competența instanței și legalitatea sesizării acesteia cu rechizitoriul nr. 318/P/2018 din 31.03.2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Orșova, privind pe inculpatul Bănăduc Ilie, trimis în judecată pentru săvârșirea a șapte infracțiuni de purtare abuzivă, fapte prevăzute și sancționate de dispozițiile art. 296 alin. (2) Cod penal, raportat la art. 296 alin. (1) Cod penal (...) toate cu aplicarea dispozițiilor art. 38 alin. (1) Cod penal, a administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecării cauzei privind pe inculpatul Bănăduc Ilie, conform art.347 alin. (1) Cod procedură penală”.

Dispreț total față de lege din partea PRO ROMÂNIA

Disprețul față de lege este unul total din partea partidului condus la Mehedinți de Gherghe și Duicu, cu atât mai mult cu cât candidatul pus pe listă este trimis în judecată după ce s-a purtat abuziv cu copiii. Mai mult, din 23 august a intrat în vigoare Legea 184/2020, numită generic Legea „Fără condamnați penali în școli”. Ce-i drept, PRO ROMÂNIA ar putea invoca faptul că profesorul candidat pe lista lor nu este încă condamnat penal. Așa este, trebuie să îi acordăm prezumția de nevinovăție, dar nominalizarea unui personaj trimis în judecată pentru purtare abuzivă față de elevi ar fi trebuit să fie mult mai bine cântărită din punct de vedere moral.

Se pare că la PRO ROMÂNIA calitatea de penal sau inculpat este una necesară accederii pe listele de candidați. Tot la Orșova, unde profesorul abuziv dorește să devină consilier local, însuși candidatul la funcția de primar, Marius Stoica, cel care deschide lista de consilieri, este și el trimis în judecată pentru delapidare, fals și uz de fals.

 

Citit 1524 ori Ultima modificare Marți, 08 Septembrie 2020 09:45
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…