Secretarul Orșovei comite abuz în serviciu de dragul unui primar penal. AVEM DOVADA!

Abuzuri pe bandă rulantă în administrația locală a municipiului Orșova! În timp ce zeci de primari din România și-au pierdut mandatele, după ce au părăsit partidul pe listele căruia au candidat, la Orșova, primarul Marius Stoica este ținut ilegal în funcție, cu binecuvântarea secretarului Marian Boțilă. PUBLICĂM ADRESA PREFECTULUI CĂTRE SECRETARUL ORȘOVEI! Mai mult, în loc să îi atragă atenția primarului că se folosește ilegal de funcție, Victor Ponta se hlizește într-un selfie, alături de el. Însemnele de primar sunt folosite la sediul PRO ROMÂNIA.

Caz șocand și absolut jenant la Orșova, unde legea administrației publice locale este egală cu zero pentru penalii din PRO ROMÂNIA. Cu binecuvântarea Victor Ponta, primarul Marius Stoica folosește însemnele oficiale de primar (eșarfa cu tricolor) la sediul PRO ROMÂNIA. În totalul dispreț al legii, primarul își face selfie cu însemnele statului român, în scop electoral. Potrivit Legii 215/2001, articolul 62, eșarfa tricolor nu se folosește decât în calitate oficială și la evenimente bine definite. „(1) Primarul reprezintă unitatea administrativ-teritorială în relaţiile cu alte autorităţi publice, cu persoanele fizice sau juridice române ori străine, precum şi în justiţie. (2) Semnul distinctiv al primarului este o eşarfă în culorile drapelului naţional al României. (3) Eşarfa va fi purtată, în mod obligatoriu, la solemnităţi, recepţii, ceremonii publice şi la celebrarea căsătoriilor. (4) Modelul eşarfei se stabileşte prin hotărâre a Guvernului”, se arată în textul legislativ. Doar că penalul Stoica o poartă la sediul partidului, pentru a se fotografia cu Victor Ponta.

Și mai grav, atitudinea de a purta însemnele de primar la sediul PRO ROMÂNIA demonstrează cel puțin alte două situații evidente: Demisia din PSD, partidul pe listele căruia a fost ales primar și înscrierea în PRO ROMÂNIA; Uzurparea funcției de primar. Cine ar trebui să ia act de aceste ilegalități și să dea de pământ cu Stoica? Secretarul municipiului Orșova, Marian Boțilă! Doar că acesta nu ia nicio atitudine, deoarece fiul său este coordonatorul PRO ROMÂNIA Orșova și candidat la funcția de consilier local pe listele primarului uzurpator.

Ce spune Legea?

Potrivit articolului 8 din Legea 14/2003, Legea partidelor politice, alineatul (1), „Un cetățean român nu poate face parte în același timp din două sau mai multe partide politice”. La alineatul (2) al aceluiași articol de lege se arată și mai clar că „Înscrierea unei persoane într-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al cărui membru a fost anterior”. Ce înțelegem de aici? Că odată înscris într-un alt partid, gestul respectiv constituie o demisie de drept din partidul precedent. Exact situația primarului penal, garantat PRO ROMÂNIA, Marius Stoica!

Plecând de la aceste considerente, mergem la prevederile Codului administrativ, aprobat prin Ordonanța de Urgență nr. 57/2019, la articolul 160 (Încetarea de drept a mandatului primarului), alineatul (1), litera h), de unde aflăm că mandatul încetează de drept la „pierderea, prin demisie, a calității de membru al partidului politic sau al organizației minorității naționale pe a cărei listă a fost ales”.

Logica aplicată este una extrem de simplă: dacă schimbarea partidului se consideră demisie, iar demisia este incidentă legii, atunci de ce Stoica mai este încă primar în funcție? Deoarece, tot aceeași lege are și o portiță inexplicabilă logic: Prefectul nu poate emite ordinul de încetare a mandatului pe aceste considerente, decât în baza unui referat întocmit de secretarul unității administrativ teritoriale.

Dovada abuzului: Prefectul îl atenționează pe secretar să întocmească referatul, dar acesta refuză.

Pe data de 21 august 2020, prefectul județului Mehedinți, Doina Dobre, transmite adresa cu numărul 8057 către secretarul municipiului Orșova, Marian Boțilă, în care îi atrage atenția că trebuie să întocmească un referat. Boțilă se face că plouă! În alte zone ale țării, primarii aflați în aceeași situație precum Marius Stoica au zburat din funcție. Doar două exemple de forță sunt mai mult decât elocvente: primarul municipiului Caransebeș – Felix Borcean și celebrul primar de sector din Capitală – Robert Negoiță.

Iată documentul ce îi poate aduce lui Boțilă un dosar penal pentru abuz în serviciu:

În tot acest timp, Marius Stoica exercită ilegal funcția de primar al Orșovei, dar nu numai atât! Abuzul este transformat și într-un motiv de mândrie: Stoica își pune eșarfa de primar, se duce la sediul PRO ROMÂNIA și, cu sigla acestui partid în spate, își face selfie cu Victor Ponta.

Să le amintim penalilor ce riscă totuși:

Marian Boțilă – ABUZ ÎN SERVICIU! Art. 297 Cod Penal, alineatul (1): „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act sau îl îndeplinește în mod defectuos și prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.

Marius Stoica – UZURPAREA DE CALITĂȚI OFICIALE! Art. 258, Cod Penal: „(1) Folosirea fără drept a unei calități oficiale care implică exercițiul autorității de stat, însoțită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. (2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează fapta funcționarului public care continuă să exercite o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, după ce a pierdut acest drept conform legii. (3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) au fost săvârșite de o persoană care poartă, fără drept, uniforme sau semne distinctive ale unei autorități publice, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani”.

Vă prezentăm două fotografii care ar trebui să stârnească de urgență interesul autorităților abilitate:

Citit 2332 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Septembrie 2020 10:01
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…