PRIMĂRIA ORȘOVA, CONDUSĂ DE PENALUL DE LA PRO ROMÂNIA, AMENDATĂ CU 80.000 DE LEI

În timp ce penalul primar al Orșovei, numitul Marius Stoica, este ori audiat pe la Judecătorie, ori la taifas cu Duicu, ori în campanie electorală, nepăsarea ușurează bugetul local al municipiului de 80.000 de lei. Deși a fost atenționat să ia măsuri pentru eliminarea poluării Dunării cu deșeuri, primarul penal a întors spatele autorităților și i-a tratat cu flit. SOLICITĂM CURȚII DE CONTURI SĂ ÎI IMPUTE SUMA! ORȘOVENII NU TREBUIE SĂ PLĂTEASCĂ NEPĂSAREA PENALULUI!

Deși a fost notificat și avertizat de Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) să ia măsuri cu privire la poluarea cu deșeuri a apelor situate în spațiul hidrografic Banat, primarul Orșovei a dat dovadă de o nepăsare crasă. Și pentru că nepăsarea se sancționează, Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Orșova a primit o amendă de 80.000 de lei.

Mai exact, în urma creșterilor de debite și niveluri pe cusururile de apă din arealul Banatului în ultimele săptămâni, apa a antrenat și deșeurile provenite din depozite neautorizate. O echipă de inspectori ABA Banat, din cadrul Serviciului de Inspecție Bazinală a Apei, s-a deplasat în control în municipiul Orșova, în urma unei sesizări. Aici inspectorii și a constatat că ambele maluri ale râului Cerna, intravilan municipiul Orșova, erau acoperite cu deșeuri diverse aduse de apele mari (PET-uri, materiale plastice, deșeuri vegetale).

„De asemenea, tot aici pe malul stâng al fluviului Dunărea, intravilan municipiul Orșova cât și pe luciul apei, existau PET-uri, inspectorii au găsit diferite materiale plastice, deșeuri vegetale. Pentru nesalubrizarea cursurilor de apă Cerna și Dunăre, UAT Orșova a fost sancționată contravențional cu amendă de 80.000 lei, conform Legii Apelor și i s-a impus ca măsură salubrizarea malurilor și albiilor celor două cursuri de apă de pe raza localității Orșova până la data de 15 iulie 2020”, scrie Ziua de Vest.

„Serviciul de Inspecție Bazinală a Apei Banat va mai efectua în această perioadă și în următoarele luni controale pentru verificarea salubrizării cursurilor de apă. Atenționăm toate UAT-urile să ia măsuri, să verifice și să intervină pentru îndepărtarea depozitelor necontrolate de deșeuri aflate pe maluri, pentru a evita antrenarea acestora în cursul de apă și obturarea secțiunilor de scurgere. În caz contrar, UAT-urile care vor încălca legislația vor fi amendate. ABA Banat nu are ca obiect de activitate colectarea deșeurilor de pe maluri și din cursurile de apă, ci întreținerea albiilor și a malurilor acestora. Conform legislației în vigoare (Ordonanța nr. 21/2002 și Legea nr. 515/2002, art. 8) această obligație revine autorităților publice locale, care sunt direct responsabile cu gestionarea regimului deșeurilor în arealul administrat”, a explicat Sorina Neaga, purtător de cuvânt ABAB Timișoara, pentru ziuadevest.ro.

Și pentru că nepăsarea penalului de la PRO ROMÂNIA costă 80.000 de lei municipalitatea, iar banii care se vor plăti sunt bani publici, rezultați din taxele și impozitele orșovenilor, facem un apel către Camera de Conturi Mehedinți să efectueze un control la UAT Orșova și să îi impute nepăsătorului și penalului această sumă. Nu sunt obligați orșovenii să plătească nepăsarea și grandomania unui primar!

Citit 3015 ori Ultima modificare Joi, 09 Iulie 2020 23:47
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…