Imprimă această pagină
APELUL LUI CONSTANTIN POPESCU A AVUT ECOU. AUTORITĂȚILE LOCALE SE PUN ÎN MIȘCARE. INCLUSIV PRIMARUL!

Apelul la responsabilitate, făcut către autoritățile locale din municipiul Orșova, de către omul de afceri Constantin Popescu a avut un ecou remarcabil. 10 consilieri locali au înaintat astăzi un proiect de hotărâre prin care recomandă Ministerului Sănătății să scoată Spitalul Municipal de pe lista spitalelor COVID-19. În al 13-lea ceas s-a trezit și primarul Stoica și a recunoscut ca legitim demersul inițiat de Popescu.

După două luni și jumătate în care Spitalul Municipal Orșova a fost complet blocat pentru ca aici să fie tratați doar pacienții infectați cu coronavirus, orșovenii au ajuns la capătul răbdării și au început să își strige disperarea pe rețelele de socializare și în discuțiile directe cu aleșii lor. Faptul că bieții oameni nu mai aveau acces în spitalul lor, pentru a se trata de diverse afecțiuni a fost receptat de candidatul PSD pentru funcția de primar al Orșovei, Constantin Popescu, care a lansat un apel la responsabilitate și luciditate și cerut cu fermitate aleșilor locali și primarului municipiului să ia atitudine pentru a salva spitalul de pe lista spitalelor suport.

„Fac un apel la responsabilitate către Consiliul Local al municipiului Orșova, consilierii PSD, dar și către ceilalți consilieri municipali, precum și către primarul municipiului Orșova să solicite de urgență, pe cale oficială, Guvernului României, Ministerului Sănătății, să scoată de pe lista Spitalelor COVID-19, Spitalul Municipal și să îl redea adevăraților beneficiari ai serviciilor de sănătate publică, ORȘOVENII!”, spunea, cu doar o zi în urmă Constantin Popescu, pe contul său de Facebook.

Apelul lui Popescu a avut un ecou impresionant printre orșoveni, dar a ajuns și la urechile aleșilor locali, care au acționat cu promptitudine. Un număr de 10 consilieri locali au înaintat astăzi un proiect de hotărâre și au cerut convocarea unei ședințe extraordinare pentru data de 27 mai 2020. Pe ordinea de zi a ședinței se află un articol prin care se recomandă Ministerului Sănătății excluderea de urgență de pe lista spitalelor supurt COVID-19 a spitalului orșovean.

Primarul recunoaște apelului făcut de Constantin Popescu

În al 13-lea ceas s-a trezit în sfârșit și primarul Orșovei, Marius Stoica, care a recunoscut că situația spitalului este dramatică și că este cazul să iese din vizuină și să face ceva și pentru orșoveni.

„Am solicitat Guvernului României, Ministerului Sănătății, scoaterea din lista spitalelor suport Covid-19 a Spitalului Municipal Orsova și redarea acestuia necesităților medicale ale orșovenilor si celor din opropierea Orșovei. Nu se justifică ca pentru 2-3 pacienti depistați Covid-19 și aduși de la Severin să blocăm un întreg spital astfel excluzând accesul orșovenilor la serviciile medicale ale spitalului lor. Acest demers se face și ținând cont de faptul că și consilierii locali ai Consiliului Local Orșova își doresc acest lucru. În speranța că ne vom face bine înțeleși așteptăm ca Guvernul României prin Ministerul Sănătății să facă întocmai cum am solicitat. Dumnezeu să ne dea sănătate!”, a scris primarul, pe contul său de socializare.

Asta în condițiile în care, înainte ca drama spitalului din Orșova să se consume, Marius Stoica a ignorant cu indiferență crasă o altă inițiativă a consilierilor PSD, o inițiativă care ar fi putut cântări enorm în luarea acelei decizii dureroase din luna aprilie. Este bine totuși că primarul s-a trezit chiar dacă, pentru asta, a fost nevoie de un apel ferm din partea liderului PSD Orșova, Constantin Popescu. Pentru a-l aduce cu cu picioarele pe pământ.

Citit 1965 ori Ultima modificare Luni, 25 Mai 2020 21:49
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…