Imprimă această pagină
CONSTANTIN POPESCU: „REDAȚI SPITALUL ORȘOVENILOR!!!”

Candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Orșova, Constantin Popescu, ia atitudine împotriva blocării Spitalului Municipal din localitate, după ce, în ultimele două luni și jumătate, a devenit CENTRU SUPORT COVID-19. Liderul PSD Orșova și consilierii locali ai PSD amintesc faptul că au inițiat un demers legislativ la momentul potrivit, dar el a fost compet ignorat de primarul și secretaul municipiului.

„Fac un apel la responsabilitate către Consiliul Local al municipiului Orșova, consilierii PSD, dar și către ceilalți consilieri municipali, precum și către primarul municipiului Orșova să solicite de urgență, pe cale oficială, Guvernului României, Ministerului Sănătății, să scoată de pe lista Spitalelor COVID-19, Spitalul Municipal și să îl redea adevăraților beneficiari ai serviciilor de sănătate publică, ORȘOVENII!”, scrie Constantin Popescu, pe contul său de Facebook.

„Oamenii sunt disperați și își vor spitalul înapoi”

„Zeci de cetățeni ai urbei, dar și foarte mulți din zonele adiacente municipiului Orșova nu mai au nicio cale de a accesa acest spital de peste două luni și jumătate, pentru a se trata de diverse afecțiuni, așa cum o făceau înainte. Oamenii sunt disperați, iar autoritățile țin blocată o unitate medicală de prestigiu și o echipă de medici profesioniști, degeaba. Vă aduc la cunoștință faptul că de când a devenit Spital Suport COVID-19, Spitalul nostru a avut doar 4 pacienți infectați, dintre care 3 s-au vindecat și unul se află în stare bună, putând fi transferat la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean”, mai spune Popescu.

„Inițiativa noastră a fost ignorată complet!”

„Vă readuc aminte tuturor că acum două luni și jumătate, consilierii PSD au inițiat un proiect de hotărâre pentru a cere excluderea spitalului din lista fatidică, dar nu au găsit înțelegere la Executivul Primăriei! Solicit din partea autorităților locale, tuturor celor 16 consilieri locali în funcție, să ia de urgență atitudine și să facă toate demersurile necesare! Faceți dreptate și dați-ne înapoi Spitalul!!!”, spune Constantin Popescu.

Liderul PSD Orșova și candidat la funcția de primar al municipiului, din partea PSD, a declarat pentru jurnalmehedinti.ro că autoritățile locale puteau fi mult mai vehemente în acțiunea de a stopa demersurile Ministerul Sănătății de transformare a spitalului în Centru COVID-19. „La acea vreme, primarul Orșovei a blocat inexplicabil inițiativa. Mai întâi ni s-a spus că inițiativa nu poate fi înregistrată, deoarece programul Primăriei era scurt, apoi după înregistrarea cererii, demersul nostru a fost zădărnicit. Nici până în ziua de astăzi, proiectul nu a fost inclus pe ordinea de zi a vreunei ședințe de Consiliu Local. Este inadmisibilă atitudinea Executivului Primăriei! Consiliul Local este forul legislativ suprem al comunității, consilierii sunt aleșii orșovenilor și ei ar fi putut avea un cuvânt greu de spus în această tristă istorie a Spitalului. Poate că Ministerul Sănătății ar fi ascultat punctul nostru de vedere, dacă ar fi existat o solidaritate și o vehemență care să sprijine această cauză. Din păcate, nici primarul, dar nici secretarul municipiului nu au înțeles că această comunitate avea tot dreptul de a decide ce se va întâmpla cu spitalul lor și aveau tot dreptul de a lua o atitudine fermă. Iar asta nu se poate întâmpla decât pe cale legală, prin reprezentanții aleși în Consiliul Local”, a declarat Constantin Popescu

Și consilierii locali sunt consternați de situația gravă

Vă readuc aminte că în urmă cu două luni și jumătate, noi consilierii PSD am inițiat un proiect de hotărâre pentru a cere excluderea spitalului din lista COVID, dar nu am fost luați în seama nici de dl. secretar al Primăriei Orșova și nici de dl. primar. Astfel, negăsind înțelegere la Executivul Primăriei pentru susținerea proiectului , Spitalul municipiului Orșova a ajuns pe lista Spitalelor COVID-19. Eu, în calitate de consilier local, împreună cu toți consilierii PSD, vom iniția un nou proiect prin care solicităm de urgență, în mod oficial, Guvernului României, Ministerului Sănătății, să readucem serviciile de sănătate publică ORȘOVENILOR, toți avem nevoie de sănătate și trebuie să beneficiem de serviciile medicale aici la Spitalul Orșova”, a declarat consilierul municipal PSD, Mariana Bijan.  


 „Iată în ce situație s-a ajuns la Orșova! Oamenii sunt disperați și ne cer sprijinul, așa cum au făcut-o și atunci când doar se discuta despre introducerea pe lista COVID-19 a Spitalului. Nu pot concepe ca noi, aleșii locali direcți ai orșovenilor, să nu fim lăsați să îi reprezentăm așa cum se cuvine și să fim blocați de domnul primar!”, a precizat consilierul local PSD Sorin Palașcă.    


 

  „Consilierii locali sunt reprezentanții direcți ai oamenilor, vocea lor, și ei trebuie să acționeze conform intereselor legitime ale orșovenilor. Din păcate, știți și dumneavoastră că nu am fost lăsați să luptăm pentru spitalul nostru. Astfel de gesturi nocive ale primarului fac rău comunității. Vom iniția un nou proiect și vom lua de urgență atitudine!”, ne-a declarat consilierul local PSD, Petre Pătășanu.




Citit 1692 ori Ultima modificare Luni, 25 Mai 2020 13:59
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…