(VIDEO) O mișcare tectonică, dar și alte cauze naturale au făcut ca apa care curge în mod normal la robinetele locuitorilor din municipiul Orșova să aibă un grad ridicat de turbiditate ceea ce a dus la imposibilitatea de a fi consumată. Președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu s-a deplasat duminică seara la priza de captare a apei, de la Topleț, pentru a verifica situația.

În cursul zilei de duminică s-a decis întreruperea furnizării, iar zona de captare a fost atent monitorizată de specialiști.

„Reprezentanții Consiliului Județean Mehedinți au mers la fața locului, iar în această seară m-am deplasat personal în zona izvorului, la Topleț, împreună cu operatorul de apă, domnul Constantin Popescu. Întrucât problema a survenit din cauze naturale, nu a fost nevoie de manevre sau intervenții, iar în cursul serii s-a constatat o revenire la normal a situației, așa cum se vede din imaginile atașate. Astfel, după ce reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Mehedinți vor preleva probe și vor face noi analize în cursul zilei de luni, furnizarea apei potabile s-ar putea relua la robinete. Locuitorii din Orșova trebuie să știe că turbiditatea nu are o cauză umană ci are cauze naturale, independente de autorități sau operatorul de apă și canal din municipiu, ceea ce a și dus la o revenire la normal într-un timp nu foarte lung. Îi asigur pe locuitorii din Orșova de toată preocuparea pentru ca furnizarea apei potabile să fie reluată, iar confortul lor să fie afectat pe o perioadă cât mai scurtă!”, a declarat Aladin Georgescu, duminică seara.

Citit 734 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…