Doar 24 de ore! Atât a durat vitejia primarului Orșovei, Stoica Marius Simion, în scandalul salubrizării municipiului (declarații video, deasupra!). Dacă ieri trimitea adrese către operatorul de salubritate, conform cărora nu mai deconta, decât după pofte, serviciile prestate, astăzi primarul a fost luat la șuturi de prefectul județului și de Garda de Mediu. Văzând că s-a făcut iarăși de râs, primarul face un pas înapoi și declară că s-au înțeles greșit măsurile sale. Articolul nostru de ieri a avut efect!

Nu mai este așa viteaz ca ieri! E vorba de primarul Orșovei, Marius Stoica, cel care, așa cum ne-a obișnuit, se face iarăși de râs! După ce clama ieri că nu va deconta servicii de salubrizare, decât cu comandă de la el și după un program stabilit de el și după ce avea de gând să pună în pericol curățenia în municipiu, taman în stare de urgență și în plină pandemie de coronavirus, astăzi primarul cel viteaz a fost luat la șuturi de Comitetul Județean pentru Situații Speciale de Urgență și de prefectul județului Mehedinți.

De fapt, din cercetările noastre, am aflat că autoritățile guvernamentale de la nivel județean au rămas șocate de fanteziile și deciziile cel puțin bizarre ale primarului. În urma articolului publicat de jurnalmehedinti.ro și flux24.ro, Stoica a fost băgat în ședință de urgență, iar Comitetul pentru Situații de Urgență i-a atras atenția să nu se joace cu focul. Sursele noastre spun chiar că i s-a adus la cunoștință că, dacă nu își bagă mințile în cap, poate fi suspendat și în locul lui poate fi desemnată o conducere militară.

Prefectul Pavel: „L-am rugat să ia măsuri, ca să nu iau eu!”

„Nu ne mai miră nimic din ceea ce se întâmplă acolo la Orșova! I-am spus: Ți-ai găsit să te apuci de răfuieli într-o perioadă de acest fel? Nu putea face o adresă de acel fel și să o dea și pe toate canalele media. L-am rugat să ia măsuri, ca să nu iau eu! Măcar acum când este stare de urgență să termine cu toate răfuielile astea! Am analizat variante de lucru pentru a rezolva situația. L-am avertizat să ia măsurile legale și să normalizeze situația. Trebuie să asigure continuitatea serviciului de salubrizare în această perioadă! I-am mai spus că nu trebuie să se joace acum cu chestiuni de genul acesta, pentru că putem să luăm măsuri, inclusiv cu el! Cred că ei vor ajunge la o înțelegere și activitatea de salubrizarea se va relua!”, a declarat prefectul de Mehedinți, Cristinel Pavel.

În aceste condiții, Stoica s-a conformat și a devenit chiar mult mai cooperant cu presa: „Lucrăm la un program care va fi comunicat operatorului și de care trebuie să se țină cont. Vom stabili niște lucrări care trebuiesc efectuate, pe zile, pe ore, va fi ceva mai elaborate. Am făcut programul, de mâine o să intre în posesia lui și operatorul FLORICOLA și se va face tot ceea ce trebuie”.

Întrebat dacă gesturile sale au vreo conotație politică, Stoica a precizat: „Nu e niciun război, nu are legătură una cu alta!”.

Iată și comunicatul de presă publicat astăzi de dimineață de către operatorul serviciilor de salubrizare din Orșova, FLORICOLA SA:

„Datorită faptului că ne aflăm într-o situație de urgență la nivel național, decretată de Președintele României prin Decretul nr. 195/2020, în baza OUG nr.1/1999, cât și Ordonanțele militare ulterioare, Licență -ANRSC și în baza contractului de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare a municipiului Orșova nr. 10/2006, a contractului de delegare a gestiunii serviciului public de apă și de canalizare nr.41/2006, cât și a contractului întreținere zone verzi în municipiul Orșova nr.15/2014, în contrast cu prevederile legale amintite pentru situații critice, cum este cea din prezent, primarul Stoica Marius Simion, a decis de unul singur să stopeze executarea oricăror lucrări de salubrizare, apa-canalizare și întreținere spații verzi, neasigurând continuitatea serviciilor de utilități publice și punând astfel în pericol sănătatea și siguranță cetățenilor din municipiul Orșova.

Existenta unui oraș insalubru în această perioadă este un atentat premeditat la sănătatea publică, care este deja amenințată de pandemia COVID-19. La desele solicitări ale S.C. FLORICOLA , către UAT-Orșova prin care s-a cerut respectarea contractelor de utilități publice, pentru a execută lucrări de salubrizare, întreținere spatii verzi și apă canal pe domeniul public al municipiului Orșova, primarul Stoica Marius Simion a avut o reacție imprevizibilă, comunicandu-ne că nu se vă executa nicio lucrare pe domeniul public ,,fară acordul meu în calitate de ordonator principal de credite”. Aceste lucrări constau în: maturatul străzilor, strângerea gunoaielor de pe domeniul public, întreținerea curățeniei, cosirea ierbii, udatul florilor, săpatul trandafirilor și multe lucrări alte lucrări necesare de executat în sezonul de primăvara.

Pe fondul unor ambiții personale, posibil sub anumite influențe, primarul Stoica Marius Simion, a încălcat OUG nr.1/1999, Decretul nr. 195/2020 cât și Ordonanțele militare ulterioare, care reglementează acțiunile obligatorii ce trebuie desfășurate pe perioada stării de urgenta de către autoritățile publice locale. Ne referim aici la întârzierea nejustificat de mult, a desfășurării lucrării de dezinfecție pe raza municipiului Orșova, iar atunci când s-a produs, s-a făcut cu o firma fără un istoric al acestui gen de lucrări, fără personal calificat și fără dotarea tehnică necesară.

Asta în condițiile în care prin contractul de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare a municipiului Orșova nr. 10/2006, încheiat cu S.C. FLORICOLA S.A., este inclusă această activitate, care a și fost executată frecvent de-a lungul anilor.

Având în vedere istoricul relațiilor contractuale dintre operator și UAT-Orșova pe durata întregului mandat al lui Stoica Marius Simion și în condițiile în care grijă numărul unu ar trebui să fie asigurarea stării de sănătate a populației din municipiului Orșova, considerăm că trebuie trebuie să înceteze acest comportament ostil nejustificat împotrivă serviciilor de utilități publice - fie el chiar și pentru satisfacerea orgoliului personal în detrimentul cetățenilor.S.C. FLORICOLA S.A.”

Citit 1496 ori Ultima modificare Joi, 09 Aprilie 2020 18:38
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…