ȘOCANT! În plină pandemie, primarul Orșovei restricționează salubrizarea municipiului

Culmea iresponsabilității! În plină pandemie de Coronavirus, când igiena și curățenia sunt fundamentale, primarul municipiului Orșova restricționează activitățile de salubrizare a urbei. Printr-o adresă ciudată trimisă firmei cu care are contract, edilul-șef spune că nu va deconta serviciile. Asta în condițiile în care există un ordin al prefectului care spune altceva. Prefectul de Mehedinți spune că gestul primarului este o „gafă monumentală”.

Talentul nativ al primarului municipiului Orșova, de a călca mereu în străchini, sfătuit de unii și de alții, lovește din nou. După ce a întârziat dezinfectarea scărilor de bloc, pentru a-și căuta firma potrivită, primarul perturbă grav procesul de salubrizare a municipiului. Deși firma cu care are un contract în vigoare, lucrează în ritm normal, în loc să îi dea comenzi și să o încurajeze, primarul Stoica o amenință să nu mai facă nimic fără ordinul lui, pentru că altfel nu i se vor plăti prestațiile. Un asemenea coșmar și o asemenea decizie șocantă sunt peste puterea de înțelegere a oricui!

Prin adresa nr. 4469/08/04.2020, transmisă operatorului contractual de salubrizare, primarul Marius Stoica precizează: „Atâta timp cât nu au fost stabilite lucrări pentru luna în curs, vă aduc la cunoștință că efectuarea oricăror prestații pe domeniul public: măturat stradal, întreținere curățenie, colectat deșeuri municipale și alte prestații aferente serviciului public de salubrizare, cu plata de la bugetul local, fără acordul meu, în calitate de ordonator principal de credite, nu vor fi recepționate și, în consecință, nu vor fi ordonanțate la plată”.

Ce putem înțelege de aici? Că, în primul rând, tot ce firma a muncit între 1 și 8 aprilie 2020, nu va fi decontat, adică nu era cazul să muncească, fără să îl întrebe mai întâi pe primar. În al doilea rând, dacă municipalitatea nu va face nicio comandă, înseamnă că în municipiu nu se mai face curățenie.

Iată adresa primarului catre FLORICOLA SA:

Deciziii controversate

Decizia primarului, prin care, practic, restricționează salubrizarea municipiului, este una cât se poate de ciudată, dacă nu chiar imbecilă. Să ne gândim doar la faptul că ne aflăm în stare de urgență și sub amenințarea unui virus perfid și ucigaș, iar autoritățile sanitare ne spun în cor că trebuie să respectăm, în primul rând, regulile de igienă. Păi ce igienă ar putea fi în municipiul Orșova dacă primarul interzice firmei de salubrizare, cu care are contract, să presteze aceste servicii atât de necesare în aceste momente cumplite.

De altfel, pe data de 6 aprilie 2020, prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, a transmis un ordin către toate primăriile din județ în care se spune, negru pe alb, că „primăriile sunt obligate să asigure salubrizarea localităților și eliminarea deșeurilor abandonatepe terenurile publice”

Iată adresa prefectului:

Chiar și prefectul județului, contactat telefonic, a declarat că gestul primarului este o „gafă monumentală”. „În statrea de urgență decretată, sub care ne aflăm, autoritatea publică locală, respectiv primarul, are obligația să asigure continuitatea funcționării tuturor serviciilor comunitare de utilități publice, inclusiv serviciul de salubrizare. Face o gafă monumentală primarul dacă procedează de o asemenea manieră!”, a declarat, pentru jurnalmehedinti.ro, prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel.

Primarul face din nou pe deșteptul

În schimb, pentru primarul Marius Stoica legea e așa cum vrea el să fie. Primarul a declarat pentru jurnalmehedinti.ro: „Precizez că aceste activități se vor desfășura doar în baza unei comenzi scrise și în baza unui program bine stabilit de către Primăria Orșova, nu așa haotic cum vrea SC FLORICOLA SA”.

Evident, ceea ce nu spune primarul e faptul că nu prea are chef să facă vreo comandă către FLORICOLA SA. În aceste condiții, am putea să ne trezim, la fel ca în urmă cu ceva ani, cu Orșova sufocată de gunoaie? Tocmai acum pe vreme de pandemie?

În loc să dea o explicație, primarul se plimbă fericit, în mod regulat, prin Orșova, însoțit de câteva personaje interesante, despre care vom vorbi la momentul potrivit. 

Citit 2341 ori Ultima modificare Joi, 09 Aprilie 2020 00:27
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

1 comentariu

  • Link la comentariu popescu ion Joi, 09 Aprilie 2020 09:38 postat de popescu ion

    DOMNULE CRISMARU
    EU NU MAI INTELEG NIMIC DE SE INTIMPLA IN ACESTA ORSOVA . NU INTELEG PREFECTULVORBESTE DE GAFA MONUMENTALA DAR IN STARE DE URGENTA IEI HOTARIRI NU TE MIRI .A NENOROCIT SPITSLULU S-A JUDECAT CU MENEGERUL SUSPENDINDUL DE 5 ORI AVIND ALATURI PREFECTUL DRAGHIA A PIERDUT TOATE PROCESELE ,EL A RAMAS MANAGERUL A PLECAT ,SPITALUL ESTE IN DERIVA TOTALA SI TOTI TAC.RETINETI NICI O ANGAJARE IN SPITAL NU S-A FACUT FARA AVIZUL SI DISPOZITIA LUI FRATI,NASI FINI ETCTOATA LUMEA TACE.DE 2 ANI FACE CE VREA DESI NU SUNT ATRIBUTIILE LUI. ARE O GRAMADA DE PROCESE DACA UNUL FURA O GAINA PRCURATURA IE DA O PEDEAPSA PINA LA SENTINTA .DOMNUL STOICA ABUJ IN SERVICIU IN FORMA CONTINUATA DELAPIDARE FALS UZ DE FALS ETC DOMNUL STOICA BINE MERSI .DOMNUL PRREFECT SE MIRA SI EU MA MIR DE PREFECT NU DE STOICA IL SUSPENDAM IN SECUNDA DOI DE CE ZADARNICIREA LUPTEI PENTRU ASIGURAREA SIGURA TEI SANATATII POPULATIEI ATI. FACUT CRED DIN ACEST OM ON MONSTRU LASINDUI IMPRESIA CA EL POATE FACE CE VREA SI CULMEA FACE

    Raportează

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…