ORȘOVA: De 47.000 de euro se pun și soluții dezinfectante la scările blocurilor?

Întrebarea este una legitimă și se adresează primarului Orșovei, Marius Stoica, cel care cutreieră străzile Orșovei și dezinfectează de zor. Iar întrebarea e cu atât mai directă cu cât, primarul a făcut o achiziție de 47.000 de euro pentru a respecta prevederile articolului 6 din Ordonanței Militare nr. 4/29 martie 2020. Din fotografii se vede că nu! AȘTEPTĂM RĂSUNS, DOMNULE PRIMAR!

Dezinfectarea cu surle și trâmbițe și cu solicitarea ajutorului divin, demarată la Orșova, la 5 zile de la data stipulată obligatoriu în Ordonanța Militară 4/29 martie 2020, nu prea respectă prevederile legale. Asta cu toate că primarul Marius Stoica a călcat serios în străchini pentru a o dispune. Mai exact a întârziat aplicarea prevederilor legale pentru a căuta o anumită firmă, deși avea contract semnat cu o alta. Dacă mai punem la socoteală și faptul că va cheltui 47.000 de euro de la bugetul sărac al municipiului, credem că nu doar noi ar trebui să punem întrebări, ci și unele organe abilitate ale statului român.

„Scările de bloc vor fi dezinfectate începând de la etajul superior spre parter. Dumnezeu să ne dea puterea de a duce la capăt tot ce este bun!!! Sănătate vă doresc!”, scrie primarul Marius Stoica, pe Facebook. O fi de ajuns, oare?

Dar să vedem ce spune Ordonanța Militară 4/29 martie 2020

Articolul 6, alineatul (1): „Autoritățile administrației publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale și vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune”.

Articolul 6, alineatul (2): „Măsura se aplică începând cu data de 31 martie 2020”.

Dacă astfel de dipositive s-au montat sau nu, putem trage concluziile de rigoare din fotografiile trimise de localnici:

Alo, domnule Stoica? Vedeți că în Ordonanța Militară mai scrie și că „vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații commune”! Vă ajung 47.000 de euro sau mai faceți vreo achiziție, că doar e stare de urgență, nu?

Solicităm imperative primarului Stoica să pună la dispoziția publicului devizul de lucrări și modul real în care se cheltuie fiecare leu din valoarea enormă a achiziției!

Vă reamintim faptul că municipalitatea din Orșova a contractat servicii de dezinfecție și dezinsecție de la firma ALFA VECTOR TRUST SRL. De pe SEAP se fac două achiziții, una pe 1 aprilie, iar cealaltă pe 2 aprilie, adică mult mai târziu decât data impusă de ordonanța militară. Primul serviciu de „dezinfecție și dezinsecție” achiziționat este în valoare de 201.746,25 lei, adică 41.809 euro. Cel de-al doilea serviciu similar este achiziționat a doua zi, pe 2 aprilie, și are o valoare de 22,416,25 lei, adică 4,646 de euro.

Citit 1451 ori Ultima modificare Luni, 06 Aprilie 2020 17:25
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…