Pentru cei mai merituoși dintre elevii ce învață în școlile și liceele din Orșova, bursele sunt doar un vis. Municipalitatea nu acordă bani pentru burse, sub pretextul că are investiții costisitoare. Directorul Colegiului DIERNA, consilier local, nu pare preocupat de soarta elevilor și ridică din umeri. Vezi declarația șocantă a lui Petre Pătășanu, în VIDEO!

Deși există un cadru legal bine definit, prin care elevii pot beneficia de burse școlare, administrația locală din municipiul Orșova se prevalează de lipsa fondurilor bugetare și ridică din umeri. Mai mult, directorul Colegiului DIERNA, care este și consilier local, explică, plin de zâmbete, că la Orșova nu sunt bani de burse, deoarece banii se duc pe investiții. Chiar dacă investițiile nu prea se văd la tot pasul, directorul consilier susține cu nonșalanță că la Orșova doar se alimentează un fond de investiții, nu neapărat se și fac investiții.

Este adevărat că legea prevede că bursele de dau din banii administrației locale, dacă există fonduri, însă directorul colegiului orșovean este și consilier local. Din această calitate ar fi putut face demersuri repetate pentru elevii merituoși din școala sa. La rândul său, primarul Orșovei, Marius Stoica a refuzat să explice situația, rezumându-se doar la un sms în care ne spune: „A explicat domnul Pătășanu destul de bine!”.

Citit 839 ori Ultima modificare Joi, 30 Ianuarie 2020 15:30
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…