Președintele Uniunii Sindicatelor Polițiștilor Locali din România a fost prezent astăzi de dimineață la Primăria Orșova, pentru a încerca o mediere a conflictului dintre primarul municipiului și Poliția Locală. Din păcate, primarul i-a dat cu flit, după ce la ținut pe la ușă, pe un ger de crăpau pietrele. Vezi ce spune liderul sindical!

Scandalul generat de inițiativa năstrușnică a primarului Orșovei, de a desființa Poliția Locală din municipiu, ia amploare. Președintele Uniunii Sindicatelor Polițiștilor Locali din România, Eugen Tone, a venit în acestă dimineață, însoțit de un coleg, să discute cu primarul, pentru a încerca o mediere a conflictului. În stilul caracteristic, primarul a motivat că are o ședință și i-a ținut vreo două ore în fața instituției, pe un ger cumplit. Atitudinea neospitalieră și jignitoare a edilului-șef nu i-a deranjat, însă, atât de mult pe sindicaliști, cât i-a deranjat, în principal, refuzul oricărui gen de dialog civilizat. Surse din interiorul instituției ne-au relatat că, printre altele, primarul ar fi avut o altercație cu șefa Serviciului Poliției Locale și că era extrem de nervos de evoluția situației.

În timp ce primarul reclamă incompetența polițiștilor locali, inutilitatea lor și incapacitatea de a da amenzi mâncătorilor de semințe, mai exact le caudă nod în papură, ultimul raport de evaluare, semnat chiar de el, relevă contrariul. Atât șefa Poliției Locale, cât și subalternii acesteia au primit note maxime și calificativul FOARTE BINE.

Și mai grav, primarul Orșovei, habar nu are că ar putea perfecționa Poliția Locală cu bani europeni, pe baza unui proiect integrat de la nivelul Ministerului Dezvoltării. Asta dacă nu cumva are habar, dar are și alte interese.

Demersurile sindicale vor continua etapizat, după care se poate trece la pichetări și proteste. Pe de altă parte, singurul precedent de acest fel s-a consumat în orașul Recaș, unde instanța de judecată a anulat hotărârea de desființare și a obligat administrația locală să plătească celor desființați salariile din urmă. De asemenea, tot pe surse, înțelegem că Stoica ar cam da înapoi de la vitejia anunțată.

Citit 3621 ori Ultima modificare Joi, 23 Ianuarie 2020 13:43
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…